Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінницька облради виділила 2 млн грн на проведення Operafest Tulchyn

17 грудня, 16:31

Сьогодні, 17 грудня, під час сесійного засідання депутати Вінницької обласної ради не підтримали попереднє рішення бюджетної комісії про скасування фінансування міжнародного фестивалю Operafest Tulchyn і таки виділили 2 млн грн на його проведення. Щоправда кошти передали не у бюджет фестивалю, а на рахунок управління культури та мистецтв Вінницької ОДА, зобов’язавши їх використання у межах повноважень. На решту культурних заходів, які проводяться в області, а їх майже 70, в бюджеті передбачили 3,2 млн грн.

«Головним індикатором якості будь-якого культурного заходу є відповідь на запитання: хто заплаче, якщо Вас закриють? Хвиля, яка піднялася після рішення бюджетної комісії Вінницької облради сколихнула всю країну і довела, що фестиваль потрібен. Ваша думка, Ваша підтримка найважливіша для нас, ніж намагання спаплюжити репутацію фестивалю і організаторів під час обговорення. Думаю, що від цієї ситуації втратила в іміджевому плані передусім наша область», – написала арт-продюсер фестивалю Ірина Френкель на сторінці події у Facebook.

Як писав учора «День», постійна комісія Вінницької обласної ради з питань бюджету, фінансів та обласних програм, розглядаючи проєкт рішення «Про обласний бюджет на 2020 рік», вирішила припинити фінансування міжнародного фестивалю Operafest Tulchyn. Гроші планували віддати на підтримку сільгоспвиробників. Таке рішення викликало хвилю обурення. На захист фестивалю став колишній очільник Вінницької ОДА Валерій Коровій, який був одним з ініціаторів його створення, нинішній голова ОДА Владислав Скальський, народна депутатка Лариса Білозір і багато інших. Вони одностайні у тому, що Operafest Tulchyn – це вже бренд Вінниччини.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати