Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зеленський подякував країнам Євросоюзу та раді НАТО за підтримку України

17 грудня, 12:15
Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський подякував країнам Європейського Союзу та Раді Північноатлантичного альянсу за підтримку України у протидії ескалації з боку РФ та заклики про необхідність негайної деескалації, адресовані російській владі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Упевнений, що рішучість та скоординовані дії наших партнерів допоможуть запобігти найгіршому сценарію. Докладаємо спільних зусиль для збереження миру", - зазначив Зеленський.

Раніше лідери країн ЄС пообіцяли, що військовий напад Росії на Україну спричинить низку серйозних контрзаходів, зокрема скоординовані санкції проти Москви.

Напередодні агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомило, що США підштовхують Європейський Союз до завершення підготовки санкцій щодо Росії, які торкнуться російського енергетичного сектора та банків.

"Адміністрація Байдена (президента США Джо Байдена – ІФ) підштовхує Європейський Союз завершити розробку широкого пакету санкцій проти російських банків та енергетичних компаній, які можна було б упровадити спільно зі США у разі нападу Росії на Україну", – інформує Bloomberg.

Одночасно джерела зазначили, що союзники з ЄС, на відміну від США, налаштовані менш радикально у питанні впровадження санкції проти Росії.

За даними джерел, у Брюсселі також вважають проблематичним відключення РФ від платіжної системи SWIFT у межах санкцій. Як повідомлялося раніше, адміністрація США розглядає цей захід на випадок нападу Росії на Україну. Телеканал CNN назвав це "ядерною опцією".

Повідомлення від джерел надійшли на тлі саміту ЄС, де лідери обговорюють низку нових обмежувальних заходів у разі вторгнення Росії в Україну.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати