Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові з’явилися сотні білих ангелів у пам’ять Героїв Небесної Сотні (фото)

18 лютого, 19:50
Фото Павло ПАЛАМАРЧУК

На проспекті Тараса Шевченка у Львові сьогодні пройшла тиха акція «Ангели пам’яті». Родини Героїв Небесної Сотні разом із кількома сотнями львівських школярів та не байдужих людей розвішували на деревах символічні паперові витинанки у вигляді ангелів.

Ці витинанки школярі зробили напередодні акції під час майстер-класів, які проходили в їх школах чи коледжах. Вони самі придумували, якими мають бути ці ангели. Хтось створював їх складними, а хтось витинав.

«Для мене, як для матері загиблого сина, Героя Небесної Сотні, це велика подія. Це згадка про те, що вони вийшли без зброї на Майдан, щоб у нашій державі щось змінилось на краще. Вони йшли зі своєю ціллю, і ми повинні зараз продовжити їхню справу. Важливо, щоб молодь, діти і нащадки пам'ятали і не забували про них. Ми раді, що є така акція. Вони віддали своє життя недаремно. За п'ять років у нашій країні відчутні зміни, їхні мрії втілюються у життя. Тяжко було, але мій син загинув за гарну ідею для своєї Батьківщини», - сказала під час акції мати загиблого Героя Небесної Сотні Івана Бльока Пелагія Бльок.

Перед початком тихої акції усі присутні виконали гімн України. Як зазначили самі школярі, виготовлення ангелів, це найменше, що вони можуть зробити для вшанування пам’яті Героїв, які віддали своє життя за краще майбутнє для нашої країни.

Крім того 18-21 лютого у школах області відбудуться тематичні уроки, а у багатьох населених пунктах Львівщини теж зроблять алеї «Ангелів пам’яті».

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати