Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ФСБ відправляє на психіатричну експертизу ще одного українського моряка

18 березня, 19:09
Фото з відкритих джерел

Слідче управління ФСБ Росії сьогодні провело слідчі дії відносно ще одного українського військовополоненого моряка - капітана 2 рангу Дениса Гриценка, його також мають намір відправити на психолого-психіатричну експертизу.

Про це повідомив у Facebook адвокат Гриценка Микола Полозов.

"У понеділок 18 березня відбулися слідчі дії відносно військовополоненого українського моряка капітана 2 рангу Дениса Гриценка. Слідство ознайомило військовополоненого Гриценка та його адвокатів з постановою про призначення комісійної комплексної амбулаторної психолого-психіатричної судової експертизи", - написав Полозов.

Він уточнив, що захистом було надано заперечення, у зв'язку з тим, що слідство не надало даних про виникнення сумніву в осудності військовополоненого. Також було заявлено, що «Денис Гриценко є військовополоненим, а норми III Женевської конвенції від 12.08.1949 «Про поводження з військовополоненими» не передбачають проведення подібних експертиз відносно військовополонених, і її проведення є поводженням, яке принижує людську гідність і честь військовополоненого офіцера». Додатково були заявлені клопотання про присутність адвокатів при проведенні експертизи.

«Денис тримається бадьоро, передає всім великий привіт. Боремося до перемоги!», - закінчує своє повідомлення адвокат.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати