Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині півсотні родин загиблих учасників АТО та інвалідів І-ІІ групи забезпечили житлом

18 березня, 13:08
Ілюстративне фото

За останні два роки півсотні вінницьких сімей загиблих бійців АТО (ООС), а також ветеранів з інвалідністю І-ІІ групи придбали власні помешкання. Загальна сума видатків з держбюджету склала понад 46 млн грн. Як повідомила заступник начальника відділу справах ветеранів війни та учасників бойових дій департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Світлана Зозуля, у 2016 році грошову компенсацію на придбання житла отримали 18 сімей загиблих військовослужбовців та 7 сімей осіб з інвалідністю на загальну суму понад 13 млн гривень. У 2017 році за цією бюджетною програмою були забезпечені житлом 22 сім’ї, із них 10 сімей загиблих та 12 – сімей з осіб з інвалідністю на понад 15 млн грн. Торік кошти грошової компенсації на придбання житла отримали 20 сімей, з яких 8 – це члени сімей загиблих, 12 – осіб з інвалідністю.

«Забезпечення житлом сімей загиблих, а також особи з інвалідністю І-ІІ групи передбачене в рамках державної програми, яка діє з 2016 року. Це дієвий механізм, який надає можливість поліпшити житлово-побутові умови цим категоріям населення. Загалом, йдеться про 50 родин. На ці потреби з державного бюджету було виділено понад 46 млн грн, – повідомила Світлана Зозуля. – Наразі на квартирному обліку в області перебуває 28 сімей загиблих учасників АТО та родин бійців з інвалідністю І-ІІ групи. Потреба в коштах на придбання для них житла становить майже 27 мільйонів гривень».

Загалом, як писав «День», від початку війни за рахунок державного бюджету у Вінницькій області вдалося забезпечити житлом 102 родини учасників антитерористичної операції усіх категорій.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати