Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Євросоюз прокоментував рішення суду щодо націоналізації ПриватБанку

18 квітня, 20:55
Фото: kmu.gov.ua

Представництво ЄС в Україні зробило заяву після рішення суду про незаконність націоналізації "ПриватБанку".

Про це йдеться у заяві в Facebook

У ЄС нагадали, що в 2016 році міжнародні партнери України підтримали рішення уряду та Національного банку України (НБУ) націоналізувати ПриватБанк, на прохання колишніх власників, як єдиного ефективного методу захисту вкладників банку - українського народу та бізнесу.

"У світлі цього ми вітаємо реформу корпоративного управління ПриватБанку на чолі з незалежною наглядовою радою, а також трансформацію її бізнес-моделі, що вже призвело до посилення ефективності та стабільності всієї банківської системи", - йдеться в заяві. 

Водночас наголошується, що ЄС продовжує підтримувати зусилля НБУ щодо реформування фінансового сектору України, у тому числі шляхом запровадження принципів розумного корпоративного управління, а також зусиль Міністерства фінансів щодо реформування корпоративного управління в державних банках.

"Важливо, щоб влада продовжувала свої зусилля для стягнення збитків від колишніх власників та пов'язаних сторін збанкрутілих банків. Звинувачення та судовий розгляд мають повною мірою використовувати висновки звіту Kroll, замовлені НБУ. Міжнародні партнери України будуть уважно стежити за розвитком подій у цій сфері", - йдеться в заяві Представництва ЄС.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати