Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові палили фаєри через насильство над громадськими активістами

18 травня, 20:14
Фото Павло ПАЛАМАРЧУК

Понад сотня людей у Львові сьогодні долучилася до загальнонаціональної акції «Хто замовив Катю Гандзюк?». Основним посланням людей було змусити владу розслідувати резонансне вбивство Катерини Гандзюк, а також напади на інших активістів в України.

Акція відбулася на центральній площі Ринок. Активісти розгорнули величезний банер із написом: «Львів питає: хто замовив Катю Гандзюк?». Багато з них також тримали аркуші паперу із таким самим написом та іменами ймовірних замовників вбивства активістки. Також вони мали її фотографії до нападу на неї і після.

«Ми виходимо на захист своєї гідності і права на безпечне життя у власній країні. Ми вимагаємо відповіді: хто убив Катю, хто замовив напади на активістів, хто влаштував нам терор? Ми вимагаємо покарання. Ми нагадуємо суспільству і новій владі, що більшість нападів на активістів досі не розкриті, а замовники – безкарні. Так не може бути в Україні нашої мрії», - заявляли організатори акції.

Пів вигуки «Хто замовив Катю Гандзюк» кілька десятків людей запалили фаєра.

Варто додати, що до цієї акції долучилося 40 міст в Україні та 8 у світі.

Довідка «Дня»

31 липня 2018 року на херсонську активістку Катерину Гандзюк напали біля її будинку – невідомий облив її кислотою. Вона отримала хімічний опік на близько 30% тіла – голова, лице, руки, ноги, передня частина грудної клітки, опік лівого ока. 4 листопада Катерина Гандзюк померла.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати