Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Під львівською Ратушею активісти оголосили марафон голодування (фото)

18 червня, 17:52

Сьогодні, 18 червня, під будівлею львівської міської ради близько десятка активістів оголосили голодування. Основною їх вимогою є припинити ігнорувати незаконні забудови у Львові, яких вони нарахували аж 44.

Таку акцію організували учасники ГО «Народна дія. Львів». Із собою під Ратушу вони взяли кувалду, як знак того, що хоч сьогодні готові іти трощити незаконні будівництва. Кажуть, що почали б із незаконної забудови на вулиці Снопківській, 18.

Причиною такої акції стало те, що нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий підтримав голодний протест міського голови Золочева Ігора Гриньківа проти незаконного будівництва майже в центрі його міста. Після цього з’явилися фотографії, як Андрій Садовий із кувалдою в руках бореться проти незаконного будівництва в Золочеві. В цей же час він закриває очі на незаконні будівництва у місті, в якому мав би стежити за цим, що й обурило активістів.

«На жаль у рідному місті, яке очолює вже 13-ий рік поспіль, Андрій Іванович не такий дієвий та радикальний. Незаконне будівництво - одна з топових проблем у Львові. Антизабудовні активісти провели десятки акцій, добилися створення та засідання не однієї робочої комісії по вирішенню проблем у сфері містобудування. Але ми не бачимо вирішення питань на користь громади, питання заговорюються, у судах укладаються мирові угоди, інтереси мешканців не враховуються. Тому ми оголошуємо голодування під стінами мерії сподіваючись, що бодай так нас почує наш міський голова. Адже чим ми гірші, ніж мер Золочева? Ми принесемо для Андрія Івановича кувалду і чекаємо від нього не менш рішучих дій у вирішенні питань з незаконним будівництвом у Львові!», - наголошують учасники голодування.

Зараз під стінами Ратуші голодує семеро людей. Завтра вони передадуть естафету іншим своїм колегам. Такий протест триватиме аж до 21 червня, коли має відбутися засідання сесії ЛМР на якому вони планують достукатися до чиновників. Наразі ж ні міський голова, ні головний архітектор Львова до них не вийшли.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати