Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Зять короля Іспанії вибрав жіночу в'язницю для відбуття терміну позбавлення волі

18 червня, 12:33
Фото Reuters

Зять короля Іспанії Феліпе VI, у понеділок прибув до жіночої в'язниці в Брієві, яку сам вибрав із 82 тюрем країни для відбуття терміну 5 років та 10 місяців позбавлення волі через шахрайство та ухилення від сплати податків. Про це інформує El Pais.

«Інакі Урдангарін, який одружений на принцесі Крістіні де Бурбон, сестрі нинішнього іспанського короля, у понеділок зранку був доставлений у тюрму в місті Брієва, після того, як особисто вибрав цей заклад для відбуття покарання», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, судова влада дала йому 5 днів для вибору в'язниці після того, як Вищий Суд відхилив його апеляцію минулої середи, хоча остаточний вирок було зменшено на 5 місяців. В'язниця в Брієві - жіноча, проте має й чоловічий блок, де й відбуватиме свій термін позбавлення волі родич короля. При цьому інших в'язнів у цьому блоці, окрім нього, не буде.

Урдангарін, колишній олімпійський чемпіон із гандболу, який одружився на королівській сестрі в 1997 році, потрапив під суд унаслідок корупційного скандалу з його некомерційною організацією «Інститут Ноос», яка використовувалась як посередник, щоб вигравати штучно завищені контракти з місцевими органами влади. Загалом ця організація видурила в держави близько 5,6 мільйона євро.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати