Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глава МЗС Німеччини категорично заперечує можливість визнання Криму російським

18 серпня, 20:58
Фото Reuters

Глава Міністерства закордонних справ ФРН Гайко Маас категорично заперечує можливість визнання Криму російським. Про це політик заявив виданню Welt am Sonntag напередодні зустрічі канцлера ФРН Ангели Меркель з президентом РФ Володимиром Путіним у суботу в передмісті Берліна.

"Якщо ми визнаємо Крим територією Росії, це може стати запрошенням іншим діяти в порушення міжнародного права", - заявив Маас.

Він назвав абсолютно правильним, що ЄС перед літніми канікулами продовжив санкції проти Росії. Те, що "за" проголосувала навіть Італія, де лунали різні голоси в ході виборчої кампанії, показує, наскільки ЄС серйозно ставиться до своїх цінностей і не схиляється перед силою, сказав Маас.

Водночас глава МЗС Німеччини не виключає пом'якшення санкцій у разі досягнення прогресу у виконанні Мінських угод. На такий розвиток подій він сподівається. "Якщо реалізація Мінських угод буде успішною, ми зможемо домовитися про припинення санкцій. Але лише після цього", - запевнив дипломат.

Берлін, за його словами, хоче надати Мінському процесу нової динаміки. Він зі стриманим оптимізмом дивиться на те, що є можливості для миротворчої місії ООН на Донбасі. Метою Німеччини є стабілізація ситуації на сході України, забезпечення дотримання режиму припинення вогню, сказав Маас.

Наразі, на думку Мааса, Москва намагається максимально використати можливості глобального політичного вакууму, який склався унаслідок політики Білого дому.

Як повідомлялося, зустріч між канцлером ФРН Ангелою Меркель і президентом РФ Володимиром Путіним у заміській резиденції німецького уряду Мезеберг в землі Бранденбург призначена на 18 годину за місцевим часом (19 за київським). Перед її початком два лідера зроблять короткі заяви для преси.

Це друга зустріч Меркель і Путіна за останні 3 місяці, до цього вони зустрічалися в середині травня в Сочі, і перший двосторонній візит президента РФ до ФРН після анексії Криму і початку війни в Україні в 2014 році.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати