Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

РФ залучає неабиякі ресурси для протидії нашій Церкві та процесу її становлення, - Епіфаній

18 вересня, 21:12
Фото: pomisna.info

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 18 вересня 2019 року зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні пані Анкою Фельдгузен.

На зустрічі також був присутній заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, повідомляє пес-служба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ) на офіційному сайті

Сторони обговорили широке коло актуальних питань. Йшлося зокрема про міжконфесійну ситуацію в нашій країні, шлях, який Церква пройшла до здобуття Патріаршого і Синодального Томосу і важливість цієї події для усього українського народу. Також йшлося про процес визнання Православної Церкви України з боку інших Помісних Церков.

Його Блаженство зазначив, що Москва залучає неабиякі ресурси для протидії нашій Церкві та процесу її становлення.

«Росія виділяє великі кошти для протидії нам, але головний чинник перемоги – це правда, а вона на нашому боці», – сказав Митрополит Епіфаній.

Відповідаючи на запитання високоповажної гості щодо переходу парафій до Православної Церкви України Предстоятель підкреслив, що є категоричним прихильником виключно добровільного процесу, який би відповідав законам України.

«Ми не зацікавленні залучати когось насильно, це суперечить як християнським цінностям, так і здоровому глузду. Адже зрозуміло, що під примусом нікого до себе не доєднаєш, такий процес не матиме ніякого результату», –  зазначив Блаженнійший владика.

«За цей час до нас приєдналося близько шестиста громад, зрозуміло, що насильно це зробити неможливо. Бо громада не може «захопити» храм у самої себе. Ті незначні конфлікти, про які часом повідомляють певні ЗМІ, очевидно є результатом навмисної провокації, задля створення відповідної картинки «гонінь», у чому вельми зацікавлені наші опоненти, – додав Митрополит Епіфаній.

Окрім того, сторони торкнулися питання передачі Православній Церкві України приміщення на вулиці Лютеранській, адже свого часу цю будівлю прагнула отримати й німецька лютеранська громада Києва. Його Блаженство зазначив, що наша Церква відкрита до діалогу та готова до пошуку компромісного рішення, яке задовольнило б усіх.

На завершення спілкування Предстоятель вручив пані Послу пам’ятні видання та подякував за зустріч.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати