Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В’ятрович: Ключові напрямки роботи УІНП буде збережено

18 вересня, 22:40
Фото Миколи ТИМЧЕНКА, "День"

Роботу Українського інституту національної пам'яті буде продовжено, ключові напрямки збережено, інституційні проекти завершено, заявив екс-голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він також подякував Прем'єр-міністру України Олексію Гончаруку за високу оцінку праці команди Інституту.

Український інститут національної пам'яті продовжить роботу над тими проєктами, які були започатковані раніше.

Про це сказав екскерівник Інституту Володимир В'ятрович під час спілкування з громадянами, які прийшли його підтримати до будівлі установи, повідомляє Укрінформ.

"Я думаю, що та робота, яку робив Інститут національної пам'яті, буде продовжена... Потреба в цьому дуже велика. По-перше, це продовження...популяризації української історії. Ми почали розгортати територіальні представництва Інституту національної пам'яті, я вважаю, що такі представництва мають бути в кожній області, тому що ми повинні враховувати регіональну специфіку. З іншого боку, мають бути завершені два важливих великих проєкти, які були нами започатковані, але в силу фізичних можливостей не могли бути завершені протягом 5 років. Мова йде про створення Музею Революції Гідності і меморіалу Героїв Небесної сотні", - сказав В'ятрович.

Ще один названий В'ятровичем проєкт - відкриття архівів КДБ. Наразі архів отримав приміщення і актуальної є робота з переміщення архівів у нове сховище, створення умов для роботи з ним історикам і всім зацікавленим особам.

В'ятрович додав, що отримав "особисте запевнення від Прем'єр-міністра Олексія Гончарука, що проєкти будуть реалізовані", а також подякував колективу Інституту національної пам'яті за роботу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати