Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС висловлює жаль із приводу створення нового альянсу США, Великої Британії та Австралії, - Боррель

18 вересня, 20:12
Фото Reuters

Союзники Сполучених Штатів у Європі незадоволені рішенням президента США Джо Байдена створити оборонний альянс із Австралією та Великою Британією.

Про це 17 вересня повідомив телеканал Euronews, передає Цензор.НЕТ.

15 вересня Байден, прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон і глава уряду Сполученого Королівства Борис Джонсон оголосили про створення нового оборонного партнерства трьох країн AUKUS для боротьби з Китаєм.

Як зазначає Euronews, жаль із приводу створення альянсу висловив верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Жозеп Боррель. Водночас він зазначив, що сподівається на поліпшення трансатлантичних відносин.

На думку представника ЄС із закордонних справ Фредеріка Грара, "Євросоюзу заявили, що йому нема чого робити в Індо-Тихоокеанському регіоні". Грар підкреслив, що США поводяться непослідовно: "вони тривалий час намагалися залучити ЄС у справи регіону, запевняючи, що не йдеться про вибір між США і КНР, давали Євросоюзу гарантії участі у всіх важливих справах".

Через новий військовий альянс AUKUS, у зв'язку з "винятковою серйозністю заяв" Вашингтону і Канберри 17 вересня своїх послів із США та Австралії відкликала Франція. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати