Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ООН збільшить допомогу на відбудову Донбасу

18 жовтня, 17:04
Фото Reuters

У Програмі розвитку ООН (ПРООН) в Україні оголосили про намір виділити 700 тисяч доларів США на фінансування проектів з відновлення східних регіонів країни, які постраждали в результаті конфлікту. Про це повідомляє прес-центр ООН, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, кошти будуть спрямовані владі восьми районів, які зараз вважаються відносно безпечними. Реципієнти будуть відібрані на конкурсній основі. У прес-релізі ПРООН наголошується, що сьогодні ситуація в Луганській і Донецькій областях - в центрі уваги всього світу. Збройний конфлікт завдав величезної шкоди економіці. У багатьох районах зруйнована соціальна інфраструктура.

«Враховуючи складну ситуацію, ми переглянули наші плани і вирішили збільшити допомогу, спрямовану на відновлення регіонів і підтримку людей, що опинилися у складних умовах», - повідомила заступник Постійного Представника Програми розвитку ООН в Україні Ініта Паулович під час візиту в місто Сєверодонецьк, що в 95 км від Луганська.

ПРООН спільно з Європейським Союзом здійснює в Україні проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громади». Саме в рамках цього проекту будуть виділені кошти у розмірі 700 тисяч доларів. Раніше в ООН повідомили, що за тиждень кількість жертв конфлікту в Донбасі зросла на 25 осіб і досягла 3 тис. 707 осіб.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати