Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Шумков у колонії РФ виступає проти обміну ціною "поступок агресору", - Балух

18 жовтня, 17:58
Фото: Facebook / Свободу Олександру Шумкову - FreeShumkov

Український політв’язень Олександр Шумков, утримуваний у російській колонії в Тверській області, виступає проти обміну між Україною та Росії ціною «поступок агресору». 

Про це проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії розповів колишній політв’язень Володимир Балух, який сидів в одній колонії з Шумковим і спілкувався з ним.

«Саша не хоче звільнення, обміну «на будь-яких умовах». Щоб це було ціною якихось поступок України щодо ситуації з приводу війни, поступок агресору. Саша проти цього, я це однозначно знаю. Ми не раз на цю тему спілкувалися», – сказав Балух.

Балух додав, що оголошеним голодуванням Шумков протестує проти жорстоких умов тримання і психологічного тиску з боку російських тюремників.

«Постійно ШІЗО (штрафний ізолятор – ред.), навіть на ПКТ (приміщення камерного типу – ред.) його зараз не переводять... Я вважаю це тортурами, коли людина сидить у холоді без права на теплий одяг, без права ні на що. Ця система так влаштована, що їй байдуже абсолютно на людину, на її почуття і гідність. Тому – тільки тиск ззовні на тих, хто ухвалює рішення. Торжок і взагалі Тверська ФСВП (Федеральна служба виконання покарань – ред.) – це заповідник ФСБ, і у них є повний карт-бланш на такі дії», – сказав Балух.

Нагадаємо, Олександр Шумков оголосив голодування 14 жовтня. Офіційної інформації від ФСВП Росії, офісу російського омбудсмена або інших офіційних органів поки не було.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати