Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Вінниччина за врожайністю зернових і зернобобових вийшла на перше місце в Україні

18 листопада, 15:19
Фото автора

Аграрії Вінниччини зібрали понад 6 млн тонн зернових та зернобобових і займають на сьогоднішній день перше місце в Україні за врожайністю та валовим збором зернових і зернобобових (з кукурудзою на зерно). Про це під час щотижневої наради у Вінницькій ОДА повідомив директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук. Друге та третє місце після Вінниччини відповідно зайняли Черкащина та Полтавщина.

«Приємно констатувати той факт, що аграрії Вінниччини переступили шестимільйонний рубіж, тож попередньо прогнозовані показники виконуються в повному обсязі, – зауважив Микола Ткачук. – Станом на сьогодні сільськогосподарськими підприємствами усіх категорій  зернові та зернобобові культури, включаючи кукурудзу на зерно, обмолочено на площі понад 860 тис. га, або 98 % до загальної площі посівів. Намолочено більше 6 млн тонн при середній врожайності 69,8 ц/га. Торік на відповідну дату було 5,8 млн тонн. Ключову роль у високому врожаї зернових та зернобобових відіграла кукурудза на зерно. Цю культуру в області зібрано майже на 95 % площ посіву, намолочено понад 3,5 млн тонн зерна».

Відповідно до прогнозу департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА, цього року у регіоні валовий врожай зернових та зернобобових (з кукурудзою на зерно) становитиме понад 6,1 млн тонн. Аграрії хвалитимуться першими своїми результатами на обласного форуму з питань виробництва органічної продукції, який відбудеться наприкінці листопада поточного року.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото автора

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати