Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Литва завершує будівництво "стіни" на кордоні з Росією

18 грудня, 17:26
Фото Reuters

Підрядники, які розпочали будівництво загородження вздовж кордону з Калінінградською областю РФ у червні, взяли на себе зобов'язання закінчити роботи найближчим часом, згідно з договором.

Про це Служба охорони держкордону Литви повідомила BNS

"Виконати роботи з обладнання захисного загородження намічається відповідно до термінів, передбачених у договорі з підрядником", - повідомляють литовські прикордонники.

Огорожу зводять на ділянках, де межа між Литвою і Росією проходить по суші. Її загальна довжина перевищує 40 кілометрів. Раніше на всій довжині кордону, що проходить по Німану (приблизно 109 км), прикордонники вже обладнали системи спостереження. Планується, що до кінця цього року за бюджетні кошти буде впроваджено стаціонарну систему спостереження за кордоном. Цього року обладнані нові системи спостереження на територіях відповідальності п'яти прикордонних застав.

На гроші фінансової допомоги Євросоюзу планується розширити деякі вже наявні стаціонарні системи спостереження. Вживаються також додаткові заходи з охорони кордону та на кордоні з Білоруссю.

Литва планує, що до 2020 року весь зовнішній кордон ЄС має бути обладнаний сучасними системами спостереження, а на окремих ділянках кордону повинні бути зведені захисні огорожі.

Загородження на кордоні з Росією зводиться, перш за все, з метою припинення контрабанди і захисту від нелегальної міграції.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати