Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На тлі вуличних протестів в Австрії Курц склав присягу канцлера

18 грудня, 13:50
Фото Reuters

Лідер консервативної Австрійської народної партії (АНП) Себастіан Курц в понеділок, 18 грудня, склав присягу канцлера Австрії. Таким чином, 31-річний австрійський політик став наймолодшим головою уряду в Європі.

Віце-канцлером в новому уряді призначений Гайнц-Крістіан Штрахе, лідер правопопулістської Австрійської партії свободи (АПС), яка разом з консерваторами увійшла до правлячої коаліції Австрії. Крім того, посади міністрів внутрішніх справ, зовнішніх справ та оборони також отримали представники АПС.

Президент країни Александер Ван дер Беллен, приймаючи присягу нового канцлера, закликав майбутній уряд країни здійснювати відповідальну політику, зокрема, й щодо представників меншин в країні. "Робота з найвразливішими показує, чого варті насправді наші цінності", - зазначив він.

Тим часом в центрі Відня зібралось близько шести тисяч людей, які протестують проти створення нової правлячої коаліції та уряду країни, до яких увійшли правопопулісти АПС. Невелика кількість демонстрантів жбурляла петарди, помідори та яйця в поліцейських. Протестувальники тримають прапори з гаслами "Не дозволяйте нацистам правити" і "Ми не хочемо нацистських свиней", передає агенція dpa.

Нагадаємо, 15 грудня консервативна Австрійська народна партія (АНП) та правопопулістська Австрійська партія свободи (АПС) заявили про згоду щодо формування нового уряду країни.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати