Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині запрацює перший в Україні центр для дітей, які постраждали від насильства

18 грудня, 15:13

Спеціалізований центр захисту для дітей, які постраждали від насильства або стали його свідками запрацює на Вінниччині. Заклад відкриють за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), а діятиме він за моделлю «Барнахаус», тобто передусім опікуватиметься дітьми, які зазнали жорстокого поводження. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила перший заступник голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

Вона додала, що наразі вже виділили приміщення, у якому розташовуватиметься центр. Також погодили координатора роботи «Барнахус» у Вінницькій області, психолога та соціального працівника Розпочали навчання для прокурорів відділу ювенальної превенції, слідчих суддів, слідчих відділів поліції, працівників служб у справах дітей Вінницької області.

«Зараз на часі створення міжвідомчої робочої групу щодо координації діяльності та налагодження взаємодії суб’єктів для впровадження та налагодження нового механізму для захисту дітей. Також треба провести навчання для членів робочої групи, а також для фахівців структур, які будуть задіяні при впровадженні моделі «Барнахус». Розробити механізм міжвідомчої взаємодії та алгоритми дій. Облаштувати приміщення закладу та нарешті почати надавати послуги дітям», – зазначила Наталя Заболотна.

Реалізація проєкту відбувається в рамках підписаного «Меморандуму про взаєморозуміння» між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Вінницькою ОДА та Міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я». Заклад працюватиме за трьома основними напрямками і надаватиме такі послуги, як співбесіда з дитиною, медичний огляд, кризова підтримка і за потреби лікування.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати