Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Опалювальний сезон на Львівщині можуть призупинити через борги

19 січня, 18:29

Станом на 1 січня нового, 2018 року теплопостачальні організації Львівської області заборгували ПАТ «Львівгаз» за послуги з розподілу природного газу 79,5 млн грн. Про це повідомляють у «Львівгазі» і попереджають: якщо найближчим часом теплоенергетики не розпочнуть процес погашення боргів, «Львівгаз» не зможе гарантувати безпечне транспортування блакитного палива.

Згідно з інформацією, що її надають у відомстві, у п’ятірці найбільших боржників «Львівтеплоенеpго» (46,9 млн. грн.), «Залізничнетеплоенерго» (11,5 млн. грн.), «Червоноградтеплокомуненерго» (8,9 млн. грн..), «Дрогобичтеплоенерго» (5,1 млн. грн.) та «Бориславтеплоенерго» (3,4 млн. грн.). Також у повідомленні йдеться, що компанії «Львівгаз» не вдалося досягти домовленостей про розтермінування боргу та часткову оплату. «Ігноруючи свої зобов’язання щодо оплати послуг за транспортування газу, тепловики роблять заручниками своїх споживачів, – зазначено у дописі. – Адже через борги підприємств мешканці міст можуть залишитись без гарячої води та тепла посеред зими».

У відомстві додають, що тариф на розподіл газу є єдиним джерелом надходження коштів до компанії, отож через мільйонні борги тепловиків у ПАТ «Львівгаз» виникають проблеми із фінансуванням ремонтних робіт та їх виконанням у повному обсязі, сплатою податків та виплатою заробітної платі працівникам.

Відповідно до Кодексу газорозподільних систем, оператор ГРМ зобов’язаний  припинити розподіл природного газу на об’єкти споживача до повного погашення заборгованості.  То ж «Львівгаз» звертається до керівників теплопостачальних підприємств з проханням  якомога швидше погасити заборгованість за послуги розподілу природного газу, аби без проблем продовжити опалювальний сезон.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати