Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українські та канадські військові спільно занурилися у воду на Водохреща

19 січня, 19:44
Фото автора

В день Хрещення Господнього, 19 січня, військовослужбовці, що базуються на Яворівському полігоні, провели обряд занурення в воду. Відбувалося це в селі Солуки, Львівської області.

Перед початком святкування біля озера священики відправили службу Божу та благословили воду. Після цього, люди почали занурюватися в неї.

Першими у воду увійшли близько 30 бійців 80-ї десантно-штурмової бригади ЗС України. Після них пішли канадські інструктори, що навчають наших бійців на Яворівському полігоні. Крім того, до них приєдналися військові з українсько-литовсько-польської бригади, яка базується в Любліні (Польща). Вони спеціально приїхали в Україну на Водохреща.

Для іноземців занурення у воду відбувалося вперше в житті. Усім їм така традиція дуже сподобалася, хоча, як казали вони, спочатку було доволі холодно. Але після занурення холод зникав.

Після пірнання усім військовослужбовцям дарували українські вишиванки. Також для них організували велику ватру, частування кулішем та гарячими напоями. На сцені відбувся парад вертепів, концертна програма за участі фольклорних та естрадних виконавців.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати