Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Україна долучилася до The European Raw Materials Alliance

19 січня, 11:54

Державна служба геології та надр України долучилася до The European Raw Materials Alliance (ERMA) — європейської організації, заснованої торік у рамках виконання плану дій (Action Plan) ЄС щодо розробки критичних видів корисних копалин.

Про це повідомляє пресслужба Держгеонадр.

«Ми готові до ефективної співпраці із європейськими колегами на усіх рівнях. Надра України багаті на критичні та стратегічні мінеральні ресурси, а залучення крупних інвесторів, використання передових технологічних розробок та досвіду закордонних партнерів дасть змогу здійснити вагомий внесок у розвиток видобування критичних мінеральних ресурсів та стимулюватиме інші сектори економіки», — зазначив голова Державної служби геології та надр Роман Опімах.

ERMA об’єднує понад 200 партнерів із 30 країн світу: державні геологічні служби Європи, торговельні союзи, громадські та дослідницькі організації, інвесторів, які співпрацюють з метою забезпечення ефективної взаємодії усіх суб’єктів видобування країн-учасників, обміну інноваціями та досвідом.

«Таким чином, членство України у ERMA сприятиме впровадженню новітніх стандартів видобування, залученню європейських інвесторів до розробки вітчизняних родовищ, нарощуванню запасів та зміцненню бази критичних і стратегічних корисних копалин", - наголосили у відомстві.

Минулого року Держгеонадра також стали членом CEEC — The Central-Eastern Europe and Caspian (CEEC) Scout Group, що веде свою діяльність з 1994 року та налічує понад 70 учасників - від державних геологічних служб каспійського регіону, інвестиційних груп до незалежних громадських організацій.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати