Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Анкара прокоментувала намір військ Асада підтримати курдів

19 лютого, 15:25
Фото: ВВС

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу прокоментував інформацію про розміщення сил режиму сирійського президента Башара Асада в районі Афрін, де триває турецька антитерористична операція "Оливкова гілка". Про це повідомляє "Анадолу".

"Якщо прихильників Асада вводять в Афрін для боротьби з терористами PYD/PKK (курдські "Сили народної самооборони"/"Робоча партія Курдистану", - Ред.), то проблем не буде. Якщо ж вони спробують захистити терористів від учасників операції "Оливкова гілка", то можу чітко заявити: нас ніхто не зупинить", - сказав Чавушоглу на спільній прес-конференції з йорданським колегою Айманом Ас-Сафаді в Аммані.

Міністр наголосив, що сказане відноситься до Мюнбічу та східного берега річки Євфрат.

"Туреччина за допомогою операції "Щит Євфрату" очистила регіон від терористів ІДІЛ. Метою проведення операції "Оливкова гілка" є очищення району Афрін від терористів YPG/PKK, які атакують і загрожують Туреччині", - сказав Чавушоглу.

За його словами, Туреччина завжди надавала важливого значення захисту територіальної цілісності Сирії.

Як повідомлялося раніше, збройні загони сирійських курдів і офіційний Дамаск досягли угоди щодо введення урядових сил в район Афрін для захисту від турецького наступу. За словами радника уряду регіону Бадран Чия Курда, війська президента Башара Асада можуть прийти на допомогу курдським бійцям вже в найближчі два дні, але точні терміни залежать від того, скільки часу піде на необхідні приготування.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати