Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В "АртДонбасі" відкрилась виставка "Чудова Хорватія"

19 березня, 15:21

Що ще може гарно поєднати два народи, як не мистецтво? «Тільки мистецтво», - зазначила на відкритті виставки «Чудова Хорватія» арт-директор галереї «АртДонбас» Катерина Калініченко. Сорок фотографій молодого хорватського фотографа Марко Врдоляка показують велич та красу південноєвропейської країни. Тут і човни, і старі замки, і неймовірні лани та водопади. А фотографія «Овечий рай», яку він зробив у м.Ліка, була обрана, щоб прикрасити обкладинку 50-го ювілейного номеру часопису «Digital Foto Magazinе». «Це те, що подарувала світу спільна праця природи та людини», - додає К.Калініченко. Артдиректорка зачитала вірш молодого хорватського поета, який описує неймовірну красу заходу сонця. Ці рядки найбільше вразили відвідувачів, адже на одній з представлених світлин – той самий невимовно гарний захід сонця, красу якого неможливо описати словами – а варто побачити.

Зазвичай, фотовиставки в «АртДонбасі» відкривають власне автори творів мистецтва. Проте цього разу, як виняток, цикл фотографій представив Надзвичайний та повноважний посол Республіки Хорватія в Україні Томіслав Відошевіч, який і став ініціатором цієї виставки. «Я дуже радий, що ми тут представляємо роботи молодого хорватського автора, які вже побачили в Італії, Фінляндії, Канаді, Литві, США. Це неймовірна природа та багатство. Коли я вперше приїхав у Донецьк, то зрозумів, що люди, які тут живуть, добрі та відкриті. Саме такими є й хорвати. Ми відкриті до співробітництва та партнерства. І ця виставка стане тільки початком співпраці Республіки Хорватія та Донецька», - зазначив він. А наступного тижня вже відбудеться саміт Україна-Хорватія, на який у Донецьк приїдуть представники бізнесу та дипломати. Це має розширити відносини між двома країнами та дати нові можливості для співробітництва.

Хорошим сусідом для цієї експозиції є фотовиставка газети «День» - світлини, що представляють нашу країну через «живий» репортаж.Можливо, невипадково такі виставки відбулись разом. На відкритті Почесний консул Хорватії в Донецьку пан Олександр Ротов зазначив: «1 липня Хорватія стане повноправним членом-країною ЄС. Вона довго йшла до цього об’єднання. Її шлях був тернистим. Сьогодні Україна має всі шанси говорити про те, що і вона може увійти у Європейське співтовариство. Досвід дружньої країни може допомогти нам на цьому шляху».

Виставка триватиме до 24 березня. Вхід безкоштовний, щодня з 11.00 до 19.00.

Катерина ЯКОВЛЕНКО, Донецьк

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати