Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Латвія хоче заборонити військову форму тоталітарних режимів, зокрема СРСР

19 березня, 11:05
Фото: Reuters
У Сеймі Латвії запропонували заборонити на громадських заходах носити форму тоталітарних режимів, у тому числі форму Червоної армії

Про це розповів генеральний секретар ВЛ-ТБ/ДННЛ Райвіс Зелтітс (націонал-консервативна партія Об'єднання "Вітчизні та свободі/ДННЛ" - ред.), яка ініціювала пропозицію, передає Delfi.

Автор поправок до закону "Про збори, ходи і пікети" Едвінс Шноре запропонував заборонити форми тоталітарних режимів на будь-яких громадських заходах. Зокрема, форму Червоної Армії і НКВС, так і форму нацистської Німеччини. За порушення закону штраф буде у розмірі 700 євро.

У разі якщо Сейм підтримає поправки, то пенсіонери не зможуть 9 травня приходити до пам'ятника Визволителям у своїй військовій формі.

Шноре сказав, що "люди, одягнені у формений одяг Червоної Армії і НКВС скоїли злочини проти громадян Латвії, в тому числі геноцид, депортації і вбивства". Саме тому використання цієї форми неприпустимо на громадських заходах.

Шноре зазначив, що у вівторок, 19 березня, відбудеться друге читання в комісії Сейму з прав людини і громадських справ. Він розраховує, що законопроект буде схвалений в квітні і вступить в силу до 9 травня.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати