Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У США прибічники Гуайдо захопили дипломатичні будівлі Венесуели

19 березня, 10:27

У понеділок, 18 березня, прибічники лідера опозиції Венесуели Хуана Гуайдо зайняли приміщення дипломатичних місій країни на території США

Про це повідомляє DW.

"Представники венесуельської опозиції взяли під контроль приміщення консульства країни у Нью-Йорку та два дипломатичні приміщення у Вашингтоні, включаючи офіс військового аташе", - йдеться у повідомленні.

Посол Гуайдо у США Карлос Веккьо заявив, що у наступні кілька днів вони мають намір узяти під контроль і інші будівлі, що належать дипломатичним місіям Венесуели. За його словами, ці дії спрямовані на те, щоб "захистити майно венесуельців" у США.

Веккьо також розповів, що 12 із 55 працівників дипмісій Венесуели у США вирішили залишитися у цій країні, підтримавши Хуана Гуайдо.

Державний департамент США схвалив дії представників Гуайдо і заявив, що "із задоволенням підтримав запити" щодо зміни підпорядкування дипмісій Венесуели.

Однак у міністерстві закордонних справ Венесуели закликали США "вжити необхідних кроків для негайного зупинення насильницької окупації".

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати