Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд продовжив арешт Замані до 17 червня

19 квітня, 14:58
Фото з архіву "Дня"

Печерський районний суд м. Києва розглянув клопотання військової прокуратури і продовжив тримання під вартою до 17 червня колишньому начальнику Генерального штабу Збройних сил України Володимиру Замані, якого підозрюють у державній зраді.

Про це повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко, передає агентство Інтерфакс-Україна.

В.Замана обіймав посади командувача Військово-Морських сил ЗСУ, а також начальника Генерального штабу ЗСУ (18 лютого 2012 р. - 19 лютого 2014 р.). У день звільнення його з посади начгенштабу тодішній президент України Віктор Янукович своїм указом призначив його заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

22 лютого того самого року Верховна Рада призначила В.Заману уповноваженим з контролю за діяльністю Міноборони України. Обіймав він цю посаду по червень 2014 року.

25 лютого 2019 року правоохоронці затримали В.Заману і повідомили йому про підозру в здійсненні державної зради. "Розслідування... завершилося оголошенням підозри колишньому начальникові Генштабу. Заману підозрюють у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 111 – держзрада", - повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

У ніч на 26 лютого Печерський районний суд Києва ухвалив рішення взяти під варту В.Заману терміном до 27 березня 2019 року без альтернативи застави.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати