Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Україну прибув Благодатний вогонь

19 квітня, 13:03
Фото: УНІАН

У неділю вранці літак МАУ Boeing-767 доставив амфору із Благодатним вогнем з Тель-Авіва до Києва. 

Про це повідомляє пресслужба МАУ. 

“Цінний вантаж буде переданий представникам Православної Церкви України для відправлення пасхальних богослужінь у Михайлівському золотоверхому соборі та інших храмах. У цей надскладний для людства час всім нам необхідна віра у дива. Благодатний вогонь, який сходить на Храм Гробу Господнього у Велику суботу, і є таким дивом”, - йдеться у повідомленні МАУ. 

В авіакомпанії також додали, що пишаються тим, що нам їм довірене це складне і дуже відповідальне завдання.

Ввечері 18 квітня до Києва з Єрусалима привезли Благодатний вогон, повідомляє УНІАН, та зазначає, що вогонь привезли представники «УПЦ МП», а його роздача відбулася в Свято-Воскресенському храмі в Києві. Як видно на фотографіях, зустрічати вогонь прибуло небагато людей – усі були в масках. На місці перебували медики та правоохоронці.

Благодатний вогонь, який зійшов у Єрусалимі в храмі Гробу Господнього, буде привезено для Помісної церкви України. Вантаж має прибути вранці 19 квітня.

Про це ТСН розповів предстоятель Української православної церкви митрополит Епіфаній.

За його словами, Благодатний вогонь УПЦ розповсюджувати не буде.

«Це радісна звістка, що в Єрусалимі вже вкотре сходить Благодатний вогонь. Ми не будемо розповсюджувати вогонь, щоб не закликати вірян отримувати його. Оскільки, це є певним закликом для скупчення людей, а це не правильно. Благодатний вогонь зійшов, він буде привезений і цього достатньо», - наголосив митрополит.

Епіфаній розповів, що цього року церква з огляду на карантинні обмеження вирішила не підправляти до Ізраїлю делегацію. За словами митрополита, до церкви надходили пропозиції про чартерні рейси, але була вирішено за ці кошти купити УЗД-апарат для дитячої столичної лікарні, де лікують хворих на коронавірус малюків. 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати