Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Підготовка нової програми між Україною та МВФ почнеться вже у липні, - Зеленський

19 червня, 10:12
Фото з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський анонсував нову програму з Міжнародним валютним фондом та підтвердив співпрацю України зі Світовим банком та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР)

Про це Зеленський розповів під час зустрічі з представниками великого бізнесу Німеччини, передає НВ.

“Ми починаємо домовленості з МВФ, будемо готувати нову програму вже в липні, дефолту не буде”, - підкреслив глава держави.

Також Зеленський підтвердив співпрацю України зі Світовим банком та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Представники німецького бізнесу заявили, що сподіваються на розвиток співпраці, але для цього потрібне поліпшення інвестиційного клімату та адаптація європейських стандартів в Україні.

Зеленський погодився з необхідністю покращувати інвестиційний клімат, зокрема шляхом усунення тиску правоохоронців на бізнес і створення незалежного суду.

“Інвестиційний клімат - це для нас пріоритет. Я розумію, чого боїться іноземний бізнес: наших правоохоронних органів, які тиснуть на підприємців, наших судів, які його не захищають. Я як президент буду гарантувати вам незалежність інвестицій, буду гарантувати, що на вас ніхто не буде тиснути. Ми прагнемо бути європейською країною”, - сказав президент.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати