Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Львівщині готують національний контингент до завдань місії ООН у Конго

19 липня, 11:21
Фото: Facebook

На базі 12-ї окремої бригади армійської авіації розпочалось бойове злагодження чергової ротації 18-го окремого вертолітного загону особового складу, який виконує завдання місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України на офіційному сайті.

Під час відбору у кандидатів на посади до складу національного контингенту перевіряється їх психологічна та фізична підготовка, рівень практичних навичок з володіння штатною технікою та озброєнням, злагодженість підрозділів та загону в цілому, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що головним критерієм відбору кандидатів до складу 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго є участь військовослужбовців в проведенні антитерористичної операції (ООС), висока професійна підготовка.

Нагадаємо, починаючи з 1992 року понад 44 тисячі військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь більш ніж у 26 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки в різних регіонах планети. Українські миротворці виконували бойові завдання в країнах колишньої Югославії (Боснія і Герцеговина, Східна Славонія, Македонія, Сербія і Чорногорія, Хорватія), на Африканському континенті (Ангола, Сьєрра-Леоне, Судан , Ліберія та Кот-д’Івуар), в країнах Близького і Середнього сходу (Ліван, Таджикистан, Кувейт, Ірак) та інших регіонах світу. За цей час у таких місіях загинули 54 українських військовослужбовці.

Повідомлялося, що 14 липня у Києві біля Пам’ятного каменя на алеї ООН українські миротворці вшанували пам’ять своїх побратимів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати