Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Меркель застерегла Ердогана від втручання в майбутні німецькі вибори

19 серпня, 11:57
Фото: AFP

Канцлерка Меркель застерегла Реджепа Тайїпа Ердогана від втручання турецької сторони в майбутні німецькі парламентські вибори. Це реакція на  його заклик до німецьких виборців турецького походження голосувати проти трьох провідних партій, передає Радіо Свобода.

«Ми не дозволимо нікому, і президентові Ердогану теж, втручатися в той факт, що громадяни Німеччини, незалежно від їхнього походження, серед них і німецькі громадяни з турецьким корінням, мають право голосувати незалежно», – заявила Меркель.

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель також назвав заклик президента Туреччини «безпрецедентним актом втручання».

Раніше у п’ятницю Ердоган закликав близько мільйона турків за національністю в Німеччині, що мають там право голосу, проголосувати на виборах 24 вересня проти партії Меркель «Християнсько-демократичний союз», а також проти її потенційних коаліційних партнерів, Соціал-демократичної партії Німеччини і партії «Зелених». «Усі вони – вороги Туреччини», – заявив він у виступі, що транслювався на телебаченні.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати