Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Американська корпорація показала житловий модуль для космічних експедицій

19 серпня, 15:26
Фото Lockheed Martin

Американська корпорація Lockheed Martin представила проект модуля, в якому зможуть жити астронавти під час космічних експедицій. Про це повідомляє Phys.Org, передає "Укрінформ".

Капсула для астронавтів спроектована на основі багатоцільового модуля Donatello (використовується для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію). Її розмір - 7 метрів завдовжки та 4,5 метри завширшки.

У компанії наголосили, що цей простір використають, розмістивши зони для відпочинку та досліджень. Lockheed Martin обіцяє, що у модулі будуть передбачені відсіки для сну, занять спортом, управління роботами, а також окрема дослідницька станція.

Нагадаємо, у 2016 році NASA виділило 65 мільйонів доларів на створення житлового модуля для космічних експедицій. Ці гроші отримали шість компаній - Lockheed Martin, Boeing, Sierra Nevada Corp.'s Space Systems, Orbital ATK, NanoRacks and Bigelow Aerospace.

Раніше у липні повідомлялося, що космічне агентство NASA визначило фіналістів конкурсу з розробки житла для астронавтів на Марсі. Судді ознайомилися з матеріалами 18 команд з усього світу і відібрали п'ять кращих.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати