Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Ужгороді запрацював "Центр аналізу регіональних ризиків"

19 вересня, 12:08

В Ужгороді, у «Відкритому офісі» парку Малий Галагов, відбулася презентація експертної ГО «Центр аналізу регіональних ризиків», у якій взяли участь представники органів державної влади та місцевого самоврядування, дмпломатичного корпусу, громадських організацій, науковці УжНУ, експерти, журналісти.

Сучасному світу притаманні швидкі і непередбачувані зміни безпекового середовища. Ці процеси носять, здебільшого, свій природній характер,але часто спричинені ще й непрофесійним втручанням випадкових непрофесійних у державній політиці людей. Тому, власне, картина викликів, ризиків та загроз має значно меншу цінність сама по собі, аніж розроблені на її основі типології, багатокритеріальні матриці, каталоги моделей та сценарних коротко- та багатотермінових прогнозів. Саме вони необхідні для подальшого визначення протоколів узгоджених дій з реагування на виклики та загрози різного характеру та походження.

За словами директора «Центру аналізу регіональних ризиків», заслуженого діяча науки і техніки України Світлани Мітряєвої,  організація ставить перед собою такі цілі, як виявлення латентних та існуючих ризиків і загроз регіональній стабільності у Карпатському регіоні; сприяння реалізації євроінтеграційних прагнень України та налагодженню добросусідських партнерських відносини із країнами-сусідами першого порядку; аналіз передумов, причин та прогнозування наслідків виникнення непорозумінь (конфліктних ситуацій) у білатеральних відносинах України з країнами-сусідами, розробка стратегій виходу з подібних кризових ситуацій (станів); участь в активізації транскордонного співробітництва шляхом всебічних суспільно-політичних, науково-освітніх, експертних та інформаційних зв'язків між зацікавленими суб'єктами на регіональному, національному та міжнародному рівнях; підтримка у створенні необхідних умов для розвитку нової генерації української ділової, політичної та науково-експертної еліти ХХІ ст. в регіоні.

Для досягнення визначеної мети центр зацікавлений в активній співпраці із представниками ділової та науково-експертної еліти краю, зокрема, з науковцями і фахівцями Ужгородського національного університету, які упродовж багатьох років активно співпрацюють з аналітичними центрами. В обговоренні завдань Центру своїми міркуваннями і побажаннями поділилися проректор УжНУ, доктор політичних наук Мирослава Лендьел, доктори економічних наук Володимир Приходько і Віталій Сержанов, доктор історичних наук Ігор Тодоров та інші.

Василь Ільницький, для «Дня», Ужгород

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати