Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У США родичі загиблих у катастрофі літака МАУ подали позов проти Ірану

19 жовтня, 16:59

Кілька родичів загиблих пасажирів рейсу МАУ PS752, який був збитий іранськими військовими, подали позов проти Ірану у Федеральному суді у Вашингтоні.

Про це йдеться в пресрелізі юридичної фірми Herischi&Associates, яка забезпечуватиме юридичний супровід справи, повідомляє УНІАН.

Позов ініціювали родичі кількох американців, загиблих у збитому літаку. Його подають проти уряду Ірану і Корпусу вартових ісламської революції.

У позові їх звинувачують у неспроможності убезпечити життя пасажирів цивільної авіації, замовчуванні фактів і приховуванні й знищенні ключових доказів. Зазначається, що позов готували у координації з іншими схожими позовами проти Ірану.

"Позивачі сподіваються, що ця справа буде дієвим кроком для притягнення винних до відповідальності. На жаль, родичі жертв не мають жодної довіри до розслідування цього злочину тими, хто його і скоїв, та здатності іранської судової системи вершити правосуддя", - зазначили в юридичній фірмі.

Зазначається, що Україна як держава веде перемовини з Іраном разом з іншими країнами, чиї громадяни загинули на борту збитого літака, але не може перешкоджати родичам загиблих українців подавати такі позови, якщо вони захочуть це зробити.

Одночасно подавати особистий позов та розраховувати на компенсацію за підсумками перемовин на державному рівні - юридично неможливо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати