Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

США підтримуватимуть оборонну реформу в Україні, - міністр оборони

19 жовтня, 15:33
Фото: Reuters

США мають намір підтримувати оборонну реформу в Україні до досягнення нею критеріїв членства в НАТО.

Як передає "Інтерфакс-Україна", про це заявив глава американського оборонного відомства Ллойд Остін.

"Після саміту НАТО в червні 2014 року союзники НАТО запевнили в підтримці України в її намірах стати повноправним членом НАТО. Ми залишаємося непохитними в підтримці оборонної реформи України, що сприятиме досягненню критеріїв повноправного членства в НАТО", - сказав Остін на брифінгу за результатами переговорів із міністром оборони України Андрієм Тараном у Києві у вівторок.

Він зазначив, що під час візиту провів плідні переговори з Тараном про рамкову угоду, підписану у Вашингтоні в серпні 2021 року. "Ця угода надає нам стратегічні засади оборонного партнерства, і ми маємо намір зміцнювати наше стратегічне партнерство", - запевнив глава українського оборонного відомства.

Остін зазначив, що США зобов'язані допомогти Україні, і президент США Джо Байден неодноразово наголошував на цьому.

"Мені подобається Україна, мені подобаються люди України, і ми зобов'язані їм допомогти. Президент Байден наголошував на цьому неодноразово - про наше зобов'язання підтримувати Україну, її територіальну цілісність і недоторканність - і ми серйозно ставимося до цього. Я тут для того, щоб ще раз запевнити в наших серйозних намірах", - додав він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати