Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У кримському СІЗО не надають медичну допомогу хворому на діабет Бекірову, – адвокат

19 грудня, 11:36
Фото: Крим Реалії

Заарештованому підконтрольний Росії Київським районним судом Сімферополя кримськотатарському активісту Едему Бекірова, який хворіє на діабет, не надають медичну допомогу з дня арешту – 13 грудня.

Про це Крим.Реалії повідомив адвокат Олексій Ладин.

«З 13 грудня йому не була зроблена жодна перев’язка ампутованою ноги, хоча, згідно з рекомендаціями лікаря, таких перев'язок йому повинні робити 2-3 на день... З 13 грудня він побачив лікаря тільки раз – вчора. Лікар викликала його до себе, опитала і навіть не оглядала. Відповідно, вона хотіла, щоб він зняв бинт з ампутованою ноги. Але так як перев’язувального матеріалу немає – він відмовився це робити, тому що в підсумку буде відкрита рана. Відповідно, ніякої медичної допомоги йому не надається, а всі ліки, які у нього були з собою, він вживав», – повідомив Ладин.

За словами адвоката, запасу ліків Бекірову вистачить ще на день.

«Родичі передали йому чергову порцію (ліків – ред.). У нього закінчилися таблетки, які він приймає в зв'язку з цукровим діабетом, і зараз йому медсанчастину надала якийсь аналог цих таблеток, але наскільки він пояснив – це не те, що йому потрібно», – розповів Ладин.

Адвокат зазначив, що незважаючи на стан здоров’я Едему Бекирова – його помістили в загальну камеру.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати