Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові презентували унікальну виставку з особистими речами Романа Віктюка

19 грудня, 12:48
Фото автора

У львівському Першому академічному театрі для дітей та юнацтва відкрилася виставка «Браво, Віктюк!». Вона присвячена знаменитому режисеру Роману Віктюку, творчий шлях якого починався саме в цьому театрі.

Експозиція розміщена на другому поверсі театру. Її унікальність полягає в тому, що в ній знаходяться особисті речі маестро, якими він користувався до самої смерті.

«Тут є його знамениті костюми. Їх привезли з Москви, з дому Романа Віктюка. Все оригінали, речі, які він любив і носив. Окремо зробили «куточок запахів». Роман Григорович ще міг не дійти до вас, а запах вже було чути. І ви знали, що це йде саме Роман Віктюк. Кожен відвідувач може пшикнути парфумом на плотер і залишити такий собі спогад про нього», - розповіла племінниця режисера і модераторка виставки Катерина Віктюк.

Також на виставці облаштували робоче місце маестро, за яким він працював. Окрім цього є багато стендів із архівними фотографіями Романа Віктюка в молодості, під час роботи, а також з його постановок.

За словами Катерини Віктюк, вона намагалася перенести глядачів у світ Віктюка. Щоб вони пізнали його таким, яким його знали лише друзі та рідні.

Оглянути експозицію «Браво, Віктюк!» в Першому театрі можна буде впродовж місяця.

Павло Паламарчук, Львів, "День"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати