Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Києві розпочався добовий марафон вшанування пам’яті захисників Донецького аеропорту

20 січня, 14:00
Фото: kyivcity.gov.ua

У Колонній залі Київської міської державної адміністрації розпочався добовий марафон вшанування пам’яті захисників Донецького аеропорту «Доба пам’яті 24+2».

«Захист Донецького аеропорту – це символ захисту України, символ готовності українців боронити нашу землю за будь-яку ціну. Ця тема для нас дуже важлива, і вона стосується кожного українця», – зазначив  керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний, передає пресслужба КМДА. 

Він додав, що марафон «Доба пам’яті» зібрав воїнів АТО, патріотів та свідків тих драматичних подій, щоб вшанувати захисників аеропорту. Захід відбувається в форматі «відкритого мікрофону» – учасники розповідають про оборону летовища, демонструють фотографії. Заплановано виступи артистів та режисерів, громадських діячів, вчених.

«Ми повинні пам’ятати, що люди віддали своє життя за те, щоб наша країна залишалася незалежною, щоб ворог не пішов далі. Бо саме оборона ДАП показала нашу жагу до перемоги. І ми маємо підтримувати воїнів, вшановувати пам’ять загиблих захисників, допомагати їхнім родинам», – вважає керівник апарату КМДА.

Марафон «Доба пам’яті 24+2» триватиме до 10:00 21 січня.

Марафон відбувається за підтримки Київської міської державної адміністрації, Департаменту освіти і науки, Департаменту культури, Департаменту суспільних комунікацій, Міністерства у справах ветеранів та тимчасово окупованих територій.

Організатори заходу: Київський міський центр допомоги учасникам АТО, ГС «Крила 8 сотні», ГО «Київська міська спілка ветеранів АТО», ГФ «Муніципальна варта», КП «Муніципальна охорона», ГО «Серця кіборгів», ГО «Українська асоціація інвалідів АТО».

Трансляцію марафону вшанування пам’яті захисників Донецького аеропорту можна побачити на офіційному сайті КМДА.

Нагадаємо, 20 січня в Україні вшановують пам’ять захисників Донецького аеропорту.

Дивіться також ексклюзивний фоторепортаж "Дня" з церемоніалу вшанування пам'яті захисників Донецького аеропорту у Залі пам’яті захисників України, що є частиною Меморіального комплексу на території Міністерства оборони України за посиланням.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати