Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У ЄС наразі не планують прив'язку видачі віз громадянам третіх країн із сертифікатом про вакцинацію, - дипломат

20 січня, 15:22

У Європейському Союзі наразі не обговорюють питання видачі віз для громадян третіх країн у прив'язці з доказом про вакцинацію від коронавірусу.

Про це в середу в Брюсселі повідомив високопосадовий європейський дипломат напередодні відеоконференції глав держав та урядів країн-членів ЄС, яка відбудеться в четвер, коментуючи поширювані в РФ відповідні чутки.

"Наразі ми обговорюємо питання загальних стандартів, які можуть бути визнані в ЄС, щодо того, що якщо ти їдеш, наприклад, до Франції, ти можеш довести і показати, що ти був вакцинований, і цей документ буде прийнятний - ми говоримо про ці стандарти", - констатував він.

"Дуже передчасно обговорювати видачу віз у прив'язці з доказом про вакцинацію для громадян третіх країн, оскільки на ринку будуть різні вакцини, вироблені, наприклад, у Росії або Китаї, для визнання яких нам буде потрібна інформація. Питання міжнародного визнання вакцинації - це не для завтрашнього обговорення. Ми не плануємо ставити це питання на порядок денний відеоконференції. Це не зараз, оскільки ми тільки на самому початку сертифікації вакцинації", - додав дипломат.

Окрім того, він зазначив, що в нещодавньому інтерв'ю президент Європейської ради Шарль Мішель вже висловив думку, що "це дуже чутливе питання для багатьох країн-членів, і ви повинні мати це на увазі".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати