Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Львівська область знову потрапила до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки

20 січня, 13:25
Фото з архіву «Дня»

Учора, 19 січня, відбулося засідання комісії ТЕБ і НС, яке ініціював департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

Відповідно до індикаторних показників для визначення регіонів зі значним поширенням Covid-19, визначених Міністерством охорони здоров’я України, станом на 19 січня Львівська область віднесена до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки.

Зростає коефіцієнт підтверджених випадків захворюваності на Covid-19, а також збільшується динаміка госпіталізованих пацієнтів, повідомляє пресслужба ЛОДА. У повідомленні зазначено, зокрема, що минулого тижня кількість госпіталізованих за добу в середньому сягала від 60 до 80 осіб, а зараз цей показник становить 160-180 осіб.

«На території Львівської області циркулюють одразу два штами коронавірусу – «Дельта» та «Омікрон», – говорить керівник Львівського обласного центру контролю та профілактичних хвороб МОЗ Наталія Іванченк. – Кількість випадків захворюваності серед дорослого населення зросла майже у всіх районах, а найбільше – у Львівському. Не менш важливо, що збільшилась кількість захворювань серед дітей. Якщо раніше цей показник становив 5% від загалу, то зараз він зріс удвічі».

«Нова хвиля поширення коронавірусу небезпечна тим, що спричинила збільшення кількості захворювань саме серед дітей. Порівняно з попереднім спалахом Covid-19 частка інфікованих зросла удвічі. Тривожить той факт, що упродовж останніх чотирьох діб в області шпиталізували 60 дітей. Зараз в обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» на стаціонарному лікуванні перебувають 82 дитини», – доповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Зважаючи на високий показник захворюваності на ковід серед дітей, за наказом департаменту охорони здоров’я, надавати медичну допомогу дітям буде ще одна лікарня –  йдеться про Перше територіальне медичне об’єднання (колишня міська дитяча клінічна лікарня на вул. Пилипа Орлика).

Також у ЛОДА повідомляють, що за попередню добу, 19 січня, у Львівській області провели 4378 досліджень на коронавірус. Позитивні показники виявили у 1440 осіб.

Окрім того, за добу, що минула, з діагнозом «ковід» по області госпіталізували 173 особи. Скерували на самоізоляцію – 3290. Летальних випадків – 3. В реанімації – 90 пацієнтів, з них на апаратах ШВЛ – 34.

У стаціонарах на лікуванні перебуває 1241 особа. Ліжкова мережа поки що заповнена на 23,57%.

Серед хворих на ковід 275 осіб вакциновані (в т.ч. двома дозами – 258).

Сьогодні має відбутися засідання міської комісії ТЕБ і НС, на якому йтиметься про рівень епіднебезпеки у Львові.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати