Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ГПУ: Євромайданівця оголошено в розшук за підозрою у вбивстві 2 правоохоронців

20 лютого, 15:31
Фото з архіву "Дня"

Прокуратура оголосила у розшук активіста Євромайдану за підозрою у навмисному вбивстві двох правоохоронців і пораненні ще одного під час протистоянь у центрі Києва у лютому 2014 року. Про це 20 лютого на брифінгу у Києві повідомив начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає УНН.

"Також розслідуються вбивства правоохоронців. Вони інкримінуються тодішньому керівництву держави, яке віддало злочинні накази, і активістам. Зокрема, повідомлення про підозру одній особі з числа активістів, якій підозрюється у вбивстві двох правоохоронців і пораненні одного", - сказав Горбатюк.

Він пояснив, що особа, яка вчинила дії, що призвели до загибелі людини, звільняється від кримінального переслідування, якщо це було вчинено через необхідну або вкрай необхідну оборону.

"У цьому випадку таких ознак не встановлено. Ця особа не з'явилася для обрання запобіжного заходу і оголошена у розшук", - зазначив Горбатюк.

Нагадаємо, за словами Горбатюка, перші вбивства на Майдані Незалежності у Києві у січні 2014 року не розкриті, але перспектива на розкриття є.

Він також заявив, що у справах, пов'язаних із подіями у часи Революції гідності, суди ухвалили 43 вироки

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати