Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Парубій назвав пріоритетні питання на весняну сесію ВР

20 лютого, 17:04
Фото: 112.ua

Верховна Рада 27 лютого розгляне першим питанням пленарного тижня включення до порядку денного сесії законопроекту «Про Вищий антикорупційний суд».

На цьому наголосив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час виступу на конференції «Міжнародна зустріч високого рівня з питань реформ в Україні», повідомляє Укрінформ.

«Першим же питанням, яке буде наступного пленарного тижня (розглядатися - ред.), це буде пропозиція включити його (законопроект - ред.) в порядок денний сесії, потім буде розгляд на комітеті», - зазначив спікер.

Він підкреслив необхідність якнайшвидше пройти розгляд цього законопроекту та врахувати між першим та другим читаннями рекомендації Венеціанської комісії.

«Хочу вам сказати, що вважаю дуже важливим, щоб ми змогли врахувати ті рекомендації Венеціанської комісії, які ми отримали після довгого аналізу», - підкреслив Голова ВР.

Окрім того, говорячи про пріоритети на весняну сесію парламенту, він назвав найголовнішою реформою, яку ще необхідно прийняти, реформу сектору безпеки. У зв'язку з цим спікер сподівається, що парламент найближчим часом зможе розглянути законопроект про національну безпеку.

«Для нас питання безпеки є питанням № 1, і тому одним з найперших законів, які, я вважаю, має прийняти Верховна Рада, - це закон про національну безпеку, який є результатом багаторічної роботи і українського сектору безпеки, і наших міжнародних радників... Я сподіваюся, що найближчим часом цей законопроект буде внесений у порядок денний Верховної Ради України і буде розглянутий», - зазначив Парубій.

Разом з тим відповідний законопроект ще не поданий на розгляд парламенту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати