Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ЄС профінансує частину будівництва транспортного коридору Go Higway, - Омелян

20 лютого, 15:46
Фото Руслана КАНЮКИ, "День"

Європейський Союз готовий профінансувати частину будівництва транспортного коридору Go Higway.

Про це сьогодні, 20 лютого, заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час брифінгу за результатами зустрічі з генеральним директором з питань мобільності та транспорту Європейської комісії Хенріком Хололеєм в рамках транспортного діалогу Україна-ЄС, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні дізналися, що один з фінансових інструментів Європейського Союзу готовий фінансувати частину Go Highway - нашого проекту, що поєднає Балтику і Чорне море", - повідомив міністр.

Також, за його словами, розглядається можливість співфінансування євроколії від Польщі до Львова.

Як повідомлялося, у 2018 році на будівництво коридору Go Highway додатково буде виділено 4 млрд грн.

У рамках проекту транснаціонального транспортного коридору Go Highway планується з’єднати українські чорноморські порти Миколаїв та Одеса з польським Гданськом на Балтійському морі. За інформацією Міністерства інфраструктури України, загальна довжина транспортного шляху становитиме 1746 кілометрів, з яких 658 пролягають у Польщі, а 1088 пролягатимуть в Україні. Реалізація проекту дозволить прискорити та здешевити перевезення вантажів від Балтійського до Чорного моря. Загальна вартість проекту 1 мільярд євро. Проект підтримується Світовим банком (підтримав підготовку техніко-економічного обгрунтування). На реалізацію проекту передбачені кошти і в державному бюджеті України.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати