Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дев'ять правоохоронців і один цивільний звернулися за медичною допомогою після зіткнень у Нових Санжарах

20 лютого, 22:34
Фото Reuters/Valentyn Ogirenko

За медичною допомогою звернулося дев'ять правоохоронців і один цивільний, які постраждали в результаті зіткнень у Нових Санжарах (Полтавська обл.) через привезених в санаторій Нацгвардії евакуйованих з Уханя (Китай) українців і іноземців, відкрито два кримінальні провадження, повідомили в прес-службі Національної поліції України.

"Наразі за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських і одна цивільна особа", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у четвер увечері.

Крім того, в поліції повідомили про відкриття двох кримінальних проваджень.

"Поліція почала два кримінальні провадження за фактом заворушень у Нових Санжарах. Групи агресивно налаштованих людей спровокували сутичку, тому поліція змушена була припинити групове порушення правопорядку. Крім того, одна людина намагалася автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців. Для захисту громадян і припинення масового заворушення працівники поліції змушені були застосувати заходи фізичного впливу, відповідно до вимог Закону", - сказано в повідомленні.

За даним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.294 (Масові заворушення) і ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.

Раніше повідомлялося, що в четвер увечері колона автобусів і супроводжуючі їх автотранспортні засоби екстрених служб в'їхали на територію санаторію Національної гвардії України "Нові Санжари" в однойменному населеному пункті в Полтавській області.

Проїзду автоколони передувало зіткнення правоохоронців із місцевими жителями, які перешкоджали заселенню евакуйованих в санаторій, перегороджуючи дорогу підпаленими гілками і дровами, які довелося вручну розбирати пожежним.

Всього з Уханя було евакуйовано 45 українців, серед яких сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. Крім цього, після двотижневої обсервації в Україні додому в свої країни повернуться також 27 іноземців. Усі евакуйовані будуть розміщені в індивідуальних приміщеннях з належним рівнем комфорту для проживання,

Евакуйовані і персонал забезпечені спеціальними засобами індивідуального захисту. На місці обсервації буде посилено охорону, в режимі 24/7 евакуйованих спостерігатимуть лікарі.

В уряді України зазначають, що відходи будуть утилізовані в особливому порядку, вони не потраплятимуть у загальну каналізацію. Самі каналізаційні стоки в обов'язковому порядку буде знешкоджено.

Крім того, Полтавська і Харківська області забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медикаментами для можливої госпіталізації. Персонал підготовлений. У медустановах є відповідне обладнання та індивідуальні бокси.

Крім цього, поруч постійно чергуватиме машина екстреної швидкої допомоги.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати