Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гончарук терміново відбув до Полтавської області у зв'язку з блокуванням у Нових Санжарах

20 лютого, 18:40
Фото: прес-служба прем'єр-міністра

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук терміново відбув до Полтавської області, у зв'язку з протистоянням жителів та влади у Нових Санжарах.

Про це повідомляє прес-служба прем'єр-міністра, інформує Еспресо.

"​​Невідкладно вилітаю до Полтавської області. Оперативний штаб Уряду працюватиме в Нових Санжарах", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, жителі селища міського типу Нові Санжари у Полтавській області протестують проти завезення до них евакуйованих із Китаю людей, вони перекрили дорогу й палили шини, а також вступили у сутички з поліцейськими.

20 лютого у Нових Санжарах, де сталися сутички через новини про евакуацію туди людей з Китаю, вивели на вулиці військову техніку, зокрема БТР.

Депутати Новосанжарської селищної ради звернулись до президента України, очільників МОЗ та МВС та свого нардепа про неможливість прийняти у медичному центрі Нацгвардії на карантин евакуйованих з Китаю.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час перебування в Нових Санжарах розповів протестуючим, чому влада обрала їх лікувальний заклад і зазначив, що за час спалаху епідемії в Україну з Китаю приїхало 7 тис. осіб.

Близько 200 жителів перекривають міст через Ворсклу, щоб не пропустити автобуси з евакуйованими з Китаю.

За словами журналіста-очевидця, в Нових Санжарах ходить чутка про 3 тис. спецпризначенців, стягнутих під селище.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати