Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відтворили події Революції гідності

20 лютого, 11:26

Учора вечором на площі Ринок у Львові до сьомої річниці Майдану відбулася театралізована реконструкція «Полум'я гідності». Студентське братство Львівщини, яке було організатором заходу, відтворило основні моменти Революції гідності.

«Ми приурочили цю акцію до Дня пам’яті Героїв Небесної сотні. До неї долучились всі охочі молоді люди з різних молодіжних організацій. Наш захід ми вирішили зробити в незвичному форматі - у вигляді театралізованої постановки основних подій Революції гідності. Ми зосередились на перших протестах і перших загиблих Героях», — розповів голова спілки «Студентське братство Львівщини» Сергій Мельников.

Загалом в реконструкції було задіяно близько 40 волонтерів. Частина із них була «беркутом» та «тітушками», решта – учасниками Майдану. Під час дійства відбувалися сутички, люди застосовували димові шашки та фаєра, будували барикади. Паралельно із постановкою на великому екрані відеоряд транслював відеозаписи з Революції гідності.

На завершення реконструкції люди запалили лампадки в пам’ять Героїв Небесної сотні, а на екрані під «Пливе кача» показали портрети усіх загиблих за Україну під час Революції гідності.

Павло Паламарчук, Львів, "День"

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати