Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Білл Гейтс закликав забути про космос і розв'язати 10 глобальних проблем планети Земля

20 березня, 22:10
Фото з відкритих джерел

Засновник корпорації Microsoft і один з найбагатших людей на Землі Білл Гейтс закликав людей знайти рішення 10 основних світових проблем. Замість досліджень космосу, підприємець пропонує поліпшити життя людства на нашій планеті. 

Про це повідомляє Новое время.

Колишній програміст і засновник однієї з найуспішніших IT-компаній в історії Білл Гейтс відомий не тільки завдяки своїм величезним статкам, але й тим, на що він їх витрачає.

Поки найбагатша людина планети Джефф Безос змагається з мільярдером-винахідником Ілона Маском за те, хто перший колонізує Марс і Місяць, а також побудує нову бізнес-імперію навколо мережі супутникового інтернету, Гейтс намагається акцентувати увагу на поточних проблемах людства. До того ж він уже витратив на це не менше грошей, ніж інвестували в інноваційні ракети-носії від SpaceX і Blue Origin. 

За кілька років перед відходом з посади керівника Microsoft, Білл Гейтс створив благодійний фонд, який назвав на честь себе і своєї дружини Мелінди. Як повідомляла BBC, станом на кінець 2016 року, Гейтс витратили на благодійність близько $31 млрд. 

Фонд Білла і Мелінди Гейтс інвестував у поліпшення системи охорони здоров'я, боротьбу з голодом у бідних країнах, попередження і лікування серйозних захворювань по всьому світу і багато іншого. За це журнал Forbes кілька років тому назвав Білла Гейтса найщедрішим мільярдером США.

Кілька днів тому 63-річний філантроп опублікував у своєму Twitter список 10 глобальних проблем, які є важливими для всієї планети зараз і в найближчому майбутньому. 

"Якщо ви вірите в те, що інновації - це для всіх, тоді у мене є список для вас: 10 проблем, які потрібно вирішити завдяки вашим ідеям", - написав Гейтс у Twitter.

Засновник Windows намагається привернути увагу людей до таких проблем: 

- зниження парникового ефекту і скорочення кількості вуглекислого газу в атмосфері; 

- зберігання електроенергії, виробленої за допомогою відновлюваних джерел; 

- універсальна вакцина для всіх форм грипу; 

- лікування різних форм деменції, зокрема хвороби Альцгеймера; 

- очищення світового океану від пластику;

- енергоефективне опріснення води;

- розробка безпечних автономних автомобілів; 

- взаємодія штучного інтелекту з реальним світом; 

- прогнозування землетрусів; 

- вивчення роботи мозку для боротьби з такими хворобами, як шизофренія і аутизм. 

 
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати