Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

На Вінниччині через пожежі в екосистемах знищено понад 127 га родючого ґрунту

20 березня, 21:51

З 95-ти пожеж, які довелося ліквідовувати вінницьким рятувальникам минулої доби, 77 – це загорання в екосистемах через людське недбальство. В результаті було винищено 127 гектарів родючого ґрунту. Рятувальтники наполягають розглядати такі пожежі як компонент війни, який впливає на створення негативного фону і тилу та розцінюється як диверсія. На жаль, «достукатися» до свідомості громадян майже неможливо. Відтак, бійці ДСНС змушені використовувати резерви не за призначенням, а тому можуть просто не встигнути туди, де справді буде потрібна термінова допомога, від якої залежатиме людське життя.

«Невже всі так швидко забули про катастрофічно масштабні пожежі дворічної давнини. Коли повигорали цілі села від недолугих паліїв? Невже люди не розуміють, що на приборкання вогню в екосистемах доводиться залучати та витрачати додаткові сили і бойові ресурси підрозділів ДСНС? І це тоді, коли в нашій країні війна! Це тоді, коли абсолютно весь особовий склад несе службу в посиленому варіанті! Невже варто залучати ресурс Служби порятунку та витрачати додаткові кошти, які зараз так необхідні країні? Невже на фоні війни, тим, хто залишився в країні приємно відчувати наслідки таких пожеж у вигляді забрудненого повітря?», – йдеться у повідомленні пресслужби ДСНС у Вінницькій області.

Рятувальники додають, що такі пожежі в екосистемах можуть спричинити важкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин. Крім того, вогонь та дим поблизу високовольтних ліній електропередач здатні спричинити коротке замикання ліній електропередач, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об’єктів області.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина, фото пресслужби ДСНС у Вінницькій області

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати