Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Фокстрот сплатив податків на 120 млн грн більше ніж торік

20 травня, 15:49
Фото з відкритих джерел

Податки компаній торговельної мережі Фокстрот у 2018 році склали  655 665 164 грн, що на 22,6 % більше, ніж у 2017 році. За даними експертів освітницького проекту «Ціна держави», партнером якої у 2018 році виступила Група компаній Фокстрот, понад 600 мільйонів податків вистачить на купівлю майже 300 карет швидкої допомоги типу В з обладнанням. А також ця сума здатна покрити вартість 1 року бюджетної форми навчання більш ніж 18 тисяч студентів у вишах III-IV рівня акредитації або ж 244 тисячі президентських стипендій для 24 тисячі студентів ВНЗ (по 10 виплат на рік у розмірі 2720 грн/місяць*).

У Фокстроті відзначили, що відповідальне ставлення до сплати податків є не лише ознакою законослухняності бренду, а й особистим внеском ритейлера у розвиток вітчизняної економіки та добробут суспільства.

– Як соціально відповідальна компанія Фокстрот дотримується сумлінного виконання своїх податкових зобов’язань, адже від цього залежить соціальна стабільність громадян та ефективний розвиток держави, – зазначив В’ячеслав Поврознік, виконавчий директор мережі Фокстрот. – Кошти, сплачені до держбюджету, принесуть користь в соціальній сфері, підуть на підтримку незахищених громадян, реконструкцію або будівництво нових об’єктів інфраструктури тощо. Для нас важливо при цьому зміцнити позиції стабільного роботодавця та одного із найбільших продавців у галузі ритейлу, щоб і  надалі поліпшувати фінансові показники компанії і рівень соціальної відповідальності.

– Щороку компанії мережі Фокстрот збільшують кількість податкових сплат на 20-30%, й це наш внесок у зміцнення держави Україна, – коментує статистику голова наглядової ради Фокстрот Валерій Маковецький. – Фокстрот задає лідерство у соціальній поведінці для вітчизняних ритейлерів.  На ринку побутової електроніки, де тінь інколи сягає 90%, – це наша громадська позиція та стратегія win-win. Розвиток держави, зміцнення економіки з рівними умовами ведення бізнесу для всіх стане запорукою росту компанії та зміцнення бренду із 25-річною історією.

–  Партнерство з «Фокстротом» підсилює нашу роботу й розширює коло прихильників чесної сплати податків, – говорить Дмитро Боярчук, виконавчий директор ГО «Кейс Україна», партнером якої виступив ритейлер у рамках освітньої ініціативи «Ціна держави». – Нам приємно знайти однодумців у Фокстроті, які не лише розуміють потребу виховувати вимогливих виборців, а й через сплату податків роблять власний вагомий внесок у покращення якості державних послуг.

Нагадаємо, що компанії торговельної мережі Фокстрот за підсумками січня-грудня 2017 року виплатили   сумарно 534 781 357 гривень податків та зборів до бюджетів усіх рівнів.  У 2018 році Фокстрот став однією з найбільших компаній України з продажу побутової техніки і електроніки, яка увійшла в офіційний рейтинг 200 найбільших роботодавців України 2018 року за даними ГФС України rating.zone. Згідно даних рейтингу, Фокстрот посів 72 місце в загальному списку зі 100 компаній України, 10 місце в торговельній галузі та 1 місце серед ритейлерів із продажу великої побутової техніки та електроніки України. У розрахунок бралися підприємства з найбільшою чисельністю співробітників, які виплачували зарплату вище мінімальної, крім державних і комунальних підприємств, що фінансуються з держбюджету.

*розмір президентської стипендії у вишах ІІІ-ІV рівня акредитації вказаний станом на 2019 рік

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати