Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Глава МЗС Естонії засудив Путіна за заперечення окупації Балтійських країн

20 червня, 09:52

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу розкритикував президента РФ Володимира Путіна за його трактування історії Балтійських країн під час Другої світової війни в опублікованій напередодні статті.

Про це Рейнсалу написав у Facebook.

"Президент Росії Володимир Путін продовжує представляти помилковий історичний наратив. Він окремо говорить і про Балтійські країни, посилаючись на те, що країни Балтії приєдналися до Радянського Союзу на підставі договору і за згодою обраних народних представників і це відповідало міжнародному і внутрішньодержавному праву того часу. Ці твердження помилкові від початку і до кінця, і я їх засуджую", - написав Рейнсалу.

За його словами, такі твердження звучать особливо цинічно «того тижня, коли виповнюється 80 років з моменту протиправної окупації Балтійських країн».

Міністр також зазначив, що у своїй статті Путін згадує Нюрнберзький процес і його значення. "Засудження злочинів проти людства дійсно важливе для забезпечення справедливості і запобігання повторення злочинів. Виходячи з цього, в інтересах спільного майбутнього Європи - на відкритому Міжнародному судовому засіданні дати правову оцінку цим злочинам проти людства, вчиненим режимом Радянського Союзу, що підтримував комуністичну антигуманістичну ідеологію", - наголосив Рейнсалу.

У своїй статті на тему Другої світової війни, опублікованій напередодні в журналі National Interest, Володимир Путін написав, що приєднання Балтійських країн до СРСР за пактом Молотова-Ріббентропа здійснювалося "за згодою їх влади" і "відповідало нормам міжнародного і державного права того часу»




  
  

  
  

  

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати